zaterdag 26 juli 2014

Ready for the Summer Holidays with Mara, Jacob and Léon!

Vandaag krijg ik de geweldige kans om deel uit te maken van de Mara blog tour van Compagnie M.

Ik doe mee met maar liefst 4 versies van de Mara blouse:

 

 

Mijn dochter is 3,5 (wordt 4 in januari), en draagt meestal maat 104/ 4 jaar. Volgens de maattabel kwam ik echter uit op een 3y. Ik werkte dus met het patroon van 3y, en verlengde het telkens tot een 4y.
Omdat een sweater wel wat ruimer mag zitten, gebruikte ik voor die versie wel de 4y.

De eerste versie die ik maakte is er ééntje met butterfly sleeves. Ik combineerde het met een zelfgemaakt shortje en een haarband.
Het retrostofje met de bloemetjes vond ik bij habiba. Een tutorial voor de haarband vond ik hier.


Het patroon voor het superschattige shortje heet Léon, en leerde ik op de blog van Papillon & Mandarine kennen. Je kan het hier kopen (Helaas enkel in papier, dus je moet rekenen op een levertermijn van een tweetal weken + bijhorende verzendkosten).


Bij de tweede versie koos ik voor de fluttered sleeves. Ik testte deze mouwoptie al eens uit bij een winterjurkje voor de dochter, en was toen niet helemaal tevreden met het resultaat (ik had me op dat moment nog niet geïntroduceerd in blogland, dus hierover heb ik niet gepost). Deze keer maakte ik de mouwtjes een centimetertje smaller dan het patroon, en nu ben ik zeer tevreden met het resultaat!
Het stofje en de goudkleurige paspel en biais die ik hierbij gebruikte vond ik bij de groothandel Max Bloch in St-Pieters-Leeuw (die dus op bepaalde dagen ook aan particulieren verkoopt).

Het patroon van het broekje is eigenlijk bedoeld voor jongens (Jacob patroon van Zonen09), maar ik vind dat mijn meisje er ook prachtig mee staat. Ik koos voor de versie met valse gulp, en voegde vooraan twee paspelzakjes toe volgens deze tutorial. Voor de broek koos ik voor een stevige turquoise keperkatoen (te verkrijgen bij de Stoffenstunter).


Ik zal later nog eens een aparte blogpost wijden aan dit patroon, want het is zeker de moeite waard. Er volgen dan zeker meer detailfoto's van de plooitjes vooraan en achteraan, van de valse gulp, en de zakjes. Op deze foto is het misschien niet goed te zien, maar ik gebruikte hetzelfde stofje voor het paspelzakje als de stof van het bloesje.

En dan maakte ik dus ook nog een Mara jurkje. Hiervoor vond ik alle benodigdheden (stof, paspel, biais, knoopjes) bij Habiba in Leuven.
 
Ook voor de sweater vond ik alle benodigdheden bij Habiba, behalve de applicatie (piraat). Die vond ik bij Veritas. 






Voilà, dit was het dan voor vandaag. Het was al een paar weken rustig op mijn blog, maar bij deze weet je nu dus ook waarom, want stilgezeten heb ik niet. Dat is voor binnenkort (de naaimachine mag niet mee op reis). 
Eén koffertje is bij deze dus al gevuld....

Wil jij ook je vakantiekoffer vullen met een paar mooie Mara bloesjes? Dan hier nog vlug even deze tip: momenteel kan je het patroon hier met 10% korting verkrijgen met deze code: MARA-ACTION 

Is jouw versie klaar vóór 17 augustus? Neem dan zeker deel aan de Mara sew-a-long. Je kan er echt fantastische prijzen mee winnen!